Smak för skånska råvaror

Mat & dryck

Med hjärtat i köket och fötterna i myllan

Vi lagar mat från grunden om det så handlar om surdegsbrödet till din frukost eller vaniljsåsen till eftermiddagsfikat. Vi älskar mat helt enkelt. Och hoppas att du gör detsamma.

Bar

I loungedelen hittar du vår bar med ett brett utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker samt snacks. Möt upp familjen, kollegorna eller dina vänner här för ett glas innan middagen. Avnjut vid poolen i kvällssolen eller sjunk ner i soffan framför brasan efter en dag utomhus.

Lunchbuffé på Hotell Gässlingen.

Lunch

Mat lagad från grunden och med hjärtat, är ett genomgående tema hos oss. Måndag till fredag serverar vi lunch mellan 11.30-14.30. Ny meny varje vecka, där du kan välja mellan fisk, fågel/kött eller vegetarisk.

À la carte

Njut av god mat & dryck. Varje dag serverar vi vår à la carte meny från kl 18.

Fika med färsk frukt på Hotell Gässlingen.

Fika

För våra konferensgäster serverar vi fika kl. 15.00. Till kaffet och teet ställer vi fram smoothies, rawfoodbollar, smörgåsar eller varför inte en energishot? Såklart kan vi också smyga in något litet sött för att stilla begäret. Allt är såklart hemlagat. Vill du fika som hotellgäst går det bra att meddela oss, så löser vi det.

Middag på Skanörs Gästgifvaregård

SOMMARSTÄNGT från den 9 juni

Lagom till middagstid sträcker du på benen för en promenad till vår restaurang Skanörs Gästgifvaregård. Så mycket som 300 meter behöver du gå, där du får möjligheten att strosa på Skanörs mysiga kullerstensgator och kika in i korsvirkeshusens varmt upplysta fönster.

Framme på Gästis är stämningen bullrig och varm. Här kan du knäppa upp översta knappen på skjortan och rufsa till håret, eller komma hit i högklackat och monokel om ni så vill vill. Precis som du och dina vänner vill vara för kvällen passar in här. På Gästis har vi fötterna i myllan och hjärtat i köket och lagar traditionella rätter, men på det bästa sättet du smakat dem när vi sätter vår twist på det!

Vi älskar det vi gör och mår som bäst när vi hör nöjda suckar från gästerna när de tar tuggor av vår mat eller tar en klunk väl parat vin till. Vi visar er gärna vår vinkällare där många överraskningar finns för den intresserade och nyfikna. Våra sommelierer brukar kunna hitta något även åt den mest kräsna vinkännaren.

Se menyn på skanörs gästgifvaregård

Frukost

Vi tycker att frukosten är det bästa målet på hela dagen. Eller, det är inte riktigt sant, vi älskar alla mål eftersom mat är vägen till hjärtat.

Men frukosten är det som sätter tonen för dagen och för oss är det viktigt att du kommer till en varm, lugn och hemtrevlig frukost när du stoppat fötterna i dina morgontofflor. Varje morgon vaknar du upp till en framdukad frukostbuffé, vilken vi lagar från grunden så mycket som vi kan och med mycket frukt och grönt. Välj också bland hemmarostad granola, surdegsbröd på egen kultur som inte hunnit svalna helt från ugnen och såklart kallskuret, äggröra på färska ägg, yoghurt och kaffe.

Frukost serveras

Måndag – fredag kl. 07.00 – 10:00
Lördag – söndag kl. 07.30 – 10.30

Allergi och specialkost

Vi har full koll på alla allergier och specialkost och löser alternativ till dig som inte kan eller vill äta allt. Självklart är vi noggranna med att inte kontaminera mat.

Meddela din allergi i noteringsfältet när du bokar rum, eller meddela oss i tid innan ankomst till receptionen på 040-45 91 00. Du kan också mejla oss på info@hotellgasslingen.com.